Ekonomija

Registracija firme za 24 sata

Izvor: 
Tanjug Pon, 15/08/2016 - 15:50


Vreme registracije firme i izdavanja poreskog identifikacionog broja (PIB) skraćeno je na maksimalnih 24 sata zbog unapređenja jednošalterskog sistema registracije u okviru koga su Agencija za privredne registre (APR) i Poreska uprava objedinile svoje procedure.

Od uvođenja unapređenog jednošalterskog sistema registracije za prvih pet meseci primene ove novine dodeljeno je 21.499 PIB-ova, saopšteno je iz APR-a.

Najviše PIB-ova dodeljeno je tokom juna 5.319, a za prve dve nedelje avgusta izdato je 1.527 PIB-ova.

Umesto odlaska pred šaltere Poreske uprave, piše u saopštenju, dovoljno je da osnivači i preduzetnici ispravno popune jedinstvenu registracionu prijavu koja je dostupna na šalteru APR-a i na internet strani www.apr.gov.rs.

Ispravnim popunjavanjem istovremeno se podnosi prijava za upis u registar APR-a i jedinstveni registar poreskih obveznika.

Elektronska razmena podataka prikupljenih na osnovu popunjene takve prijave, doprinela je da se ukine obaveza osnivača i preduzetnika da lično dostave prijavu za paušalno oporezivanje preduzetnika, odnosno prijavu za PDV obveznike u filijali Poreske uprave, piše u saopštenju.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sledećem linku

 
MarketingNajnovije vesti