Petrohemija Pančevo Foto: Petrohemija
Ekonomija

SINDIKAT: Petrohemičari "pred pucanjem" - protestom do povećanja plata?

Pančevo, Čet, 30/07/2020 - 20:47
Vladimir ĐokovićOdbor Samostalnog sindikata u Petrohemiji zatražio je od poslodavca da zakaže sastanak zajedničkog pregovaračkog tima tri sindikata i pregovaračkog tima rukovodstva ove državne firme na kome bi se konstatovalo da su pregovori o povećanju plata – propali.

Kroz svoje glasilo, ovaj Sindikat od rukovodstva Petrohemije zatražio je i „odgovor na pitanje zašto nije isplaćivano povećanje vrednosti boda od 8% od januara meseca koje su usvajanjem Plana poslovanja za

2020. godinu usvojili  Izvršni odbor  i  Nadzorni odbor Petrohemije“, a na koje, tvrdi Sindikat „od strane države nije bilo prigovora“.

Sindikat traži i „ da se Poslodavac vrati u realnost i shvati da su zaposleni po proizvodnim fabrikama i pojedinim sluzxbama pred „pucanjem“.

„Zaposleni rade, tj. „pokrivaju“ i po četiri radna mesta, rade više dana po 12 sati. Problemi su ne samo u Etilenu, već i u PEVG-u, PENG-u, Energetici ... Tražimo da se i drugi sindikati izjasne javno po pitanju povećanja vrednosti boda i statusa pregovora, a ne da donesu odluke na Odborima i da ih ne saopštavaju javno. Tim za pregovore je ZAJEDNIČKI !!!“, naveo je ovaj Sindikat.

Kako se navodi, sindikat je zadužio članove da se u MUP-u raspitaju o mogućnostima

organizovanja protesta u okviru Zakona o štrajku i Uredbi Vlade Srbije od 16. Jula .

„Ako po Uredbi može da protestvuje 10 ljudi, prisustvovaće 10 ljudi. Možda će neko, tamo negde da obrati pažnju i na zaposlene“, navodi Samostalni sindikat Petrohemije.
MarketingNajnovije vesti