Ekonomija

Vučić najavljuje novu „haj tek" fabriku, misli da je Pančevo idealno mesto za nju

Izvor: 
Tanjug Ned, 05/05/2019 - 13:56Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u utorak zajedno sa važnim evropskim investitorom imati veliku objavu o novoj investiciji u Srbiji, a reč je o fabrici najviše tehnologije.„Tu će biti zaposleni i plaćeni veoma dobro inženjeri, naši najškolovaniji ljudi“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da će ta fabrika biti u blizini Beograda, južnom Banatu ili Sremu.

„Milslim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga“, rekao je Vučić.

Velika ulaganja sa velikim izvoznim potencijalom, to je ono što nam popunjava budžet i daje nam novac da povećavamo plate i penzije i da radimo nove puteve, pruge, dodao je Vučić.

Kako je rekao za sve to mora da se radi i da to ne dolazi zato što neki političari želi više ili manje plate.

Svako, bi, kaže želeo da isplaćuje po 2.000 evra, ali ne može, nismo zaradili…

„Morate da stvarate uslove, da pravimo više novca, da bismo sve to mogli da napravimo. Takva nova fabrika to je ono što nam popunjava budžet“, naveo je Vučić.

On je, govoreći u infrastrukturnim projektima, rekao da će uskoro biti otvoren put Obrenovac-Čačak, zatim za deset dana će biti otvorena Grdelička klisura i kompletan južni krak Koridrora 10

„Mislim da je to za nas od velikog značaja i da to pokazuje kako stvari dolaze na svoje mesto“, rekao je Vučić.

Dodao je da u utorak dolaze predstavnici Svetske banke i da je važan njihov novi stav a u dokumentu koji je dobio, kaže, stoji da uz reforme koje je Srbija sprovela stoji i šta još treba da se uradi da bismo u godinama pred nama umesto rasta od tri i četiri odsto imali rast od sedam odsto.

„Mi smo spremni da sa njima razgovaramo o svemu i da sve to sprovedemo u delo kako bismo imali rast od pet plus i šest plus. To bi bilo neverovatno, ali ti opdaci govore koliko oni misle da Srbija ide dobro i da može još bolje“, rekao je Vučić.
MarketingNajnovije vesti