ZF otvaranje Pančevo
Ekonomija

VUČIĆ: Pančevcima je "upala kašika u med", kvadrat stana u ovom gradu biće tri puta skuplji nego u Beogradu

Izvor: 
Alo/Informer Čet, 24/10/2019 - 09:15

Nemački gigant „Brose" narednih meseci otvoriće fabriku u Pančevu, u kojoj će 1100 radnika imati prosečnu platu čak 1700 evra. „Brose" će u novom pogonu zaposliti čak 460 visokoiobrazovanih radnika, koji će proizvoditi električne motore za automobile, upravljače, pumpe za ulje i motore ventilatora za hlađenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dolazak kompanije "Brose" od velikog značaja za našu zemlju.

- Ova investicija iznosiće oko 180 miliona evra. U pogonu kompanije "Brose" u Pančevu zaposliće se oko 11100 ljudi, od čega 460 visokoobrazovanih. To znači posao, to znači bolji život za ceo južni Banat, za Kovačicu, Opovo, deo prema Kovinu, Alibunaru. Očekujemo jagmu za radnim mestom, jer će prosečna neto plata biti čak 1700 evra, a 2700 bruto. U fabrici elektromotora proizvodiće se motori upravljača, električne pumpe za ulje i motori ventilatora za hlađenje. Pančevcima je "upala kašika u med", kvadrat stana u ovom gradu biće tri puta skuplji nego u Beogradu - istakao je Vučić.

 

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov kaže da se ostvaruje njihov plan da u Pančevu bude više investicvija kako bi se smanjila nezaposlenost.

- Ovo je mnogo važno za Pančevo, jer je posle dolaska kompanije ZF došao još jedan ozbiljan investitor. Radi se o dve izuzetne nemačke kompanije, koje će zajedno zapošljavati najmanje 2500 ljudi na teritoriji severne poslovne zone u Pančevu, i to sa izuzetno visokom prosečnom platom, koja je mnogo iznad sadašnje prosečne plate u Srbiji. To će u svakom smislu pozitivno uticati na tržište rada kod nas. Ovo su investicije sa visokotehnološkom proizvodnjom, sa kojima Pančevo postaje centar automobilske industrije – rekao je Pavlov.

 
MarketingNajnovije vesti