Ekonomija

Zastoj zbog investicija u HIP-Petrohemiji

Izvor: 
HIP Petrohemija Uto, 18/08/2015 - 14:17U HIP-Petrohemiji, sutra, 19. avgusta počinje zastoj u radu u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima, koji će trajati do 19. septembra 2015. godine, saopštila je PR služba HIP-Petrohemije. Zastoj fabrike PENG je zbog generalnog remonta kompresora C-202 već počeo, i to 1. avgusta, dok će zastoj u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi 24. avgusta.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji kao posledica poštovanja bezbednosne procedure prilikom planskog zaustavljanja procesa rada i moguća pojava povećane buke. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

„Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Energetika, Etilen i PEVG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima“ – izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije i dodao: “Svi naši kupci su blagovremeno obavešteni o isporukama robe tokom avgusta i septembra kada ponovo počinjemo sa proizvodnjom“.

Investicione aktivnosti u fabrici Etilen i u Energetici su fokusirane na povećanje energetske efikasnosti, čime će se postići smanjenje potrošnje prirodnog gasa za 10% i popraviti poslovanje naše kompanije. Ovi projekti su prvi veći projekti koji su finansirani iz kredita podržanog od strane Vlade Republike Srbije.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu. Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije. 
MarketingNajnovije vesti