pas u katranu
Foto

PANČEVO: Novi slučaj mučenja životinja - pas poliven mazutom, veterinari se bore za njegov život

Izvor: 
013info Pet, 23/07/2021 - 16:15
U Ritskoj ulici u blizini stare deponije danas je pronađen pas prekriven mazutom. Pas je trenutno u Veterinarskoj ambulanti "Šapa VET 013" gde ga veterinari i aktivisti čiste od katrana i bore se za njegov život.

Prema rečima Borisa Okanovića, jednog od aktivista, pas je ili ubačen u vreo mazut ili je poliven njime. On ne veruje da je negde sam uskočio. Ima opekotine drugog i trećeg stepena i trenutno je u velikim mukama. Kaže nam i da je ležao tako neko vreme pre nego što je pronađen. A pronađen je zalepljen za zemlju i krpe kako kuka od bolova. Okanović ga je spakovao i počeo da traži ambulantu koja će ga primiti.

Ono što smo doživeli u veterinarskoj ambulanti kada smo otišli da vidimo psa ne bismo poželeli nikome. Pas stenje od bolova, a dobri ljudi ga čiste od mazuta. Pri čišćenju mu otpadaju delovi kože, Bolovi koje trpi su neverovatni.

Ako preživi biće mu potrebno bar tri meseca oporavka.

Zdravom razumu nije jasno kakav mozak je ovo mogao da smisli. Aktivista za prava životinja Željko Stojčić, koji nam je javio da se ovo dešava, kaže da se oni sa sličnim mučenjima životinja susreću svakog dana. 

Nadamo se da će pas preživeti. O ishodu ćemo vas obavestiti naknadno.

 

 
MarketingNajnovije vesti