Hronika

ATP-ovci tražili platu ispred gradske uprave i zgrade SNS-a. U sredu blokada autobuske stanice?

Pančevo, Uto, 30/06/2020 - 06:22
Vladimir ĐokovićOko 70 radnika ATP-a kojima drugi deo majske plate kasni četiri dana i nalaze se u nemogućoj egzistencijalnoj situaciji jer su tehnološki višak kome nisu isplaćene otpremnine, a ne rade u Pantransportu – pa su i bez posla i bez para, protestovalo je du ponedeljak ispred zgrade Gradske uprave i prostorija SNS u Pančevu.

Protest se otegao od 9 do 14 sati, a kako kaže član Izvršnog odbora Samostalnog sindikata Zoran Čubrilo dogovor je da se nastavi najverovatnije blokadom glavne autobuske stanice u sredu od 7 ako u međuvremenu ne budu isplaćene zaostale plate.

ATP-ovcima koji su u statusu nepotvrđenog tehnološkog viška, jer su se pisali za otpremnine ali rešenja niti otpremnine nisu dobili, kasni 4 dana isplata drugog dela plate za maj.

Pred izbore, rukovodstvo Pančeva na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovom obećalo je da će za plate biti a da će otpremnine biti isplaćene kad se formiraju novi organi vlasti.

Sad plata kasni, pa su ATP-ovci juče posle pola sata čekanja ispred gradske uprave ušli u tu zgradu. Njih desetak uz protivljanje gradskog obezbedjenja zatražilo je razgovor sa Pavlovom, a kad su čuli da on nije tu onda sa predsednikom Skupštine Tigranom Kišom.

Umesto Kiša, stigla je policija, pa su ATP-ovci izašli iz zgrade. Da je dogorelo do nokata govori i njihova šetnja do centrale SNS-a u Pančevu, gde su pošli po odogovore kad će ono što im pripada biti isplaćeno.

„Rešetke su bile zaključane, probali smo kroz anjfor ali su tamo privatni stanovi, primetili smo Mišu Markovića koji nas je snimao, ušli u razgovor sa njim. On nam je prvo rekao da snima kako bi obavestio Pavlova,  a zatim i da se čuo sa njim. Preneo nam je poruku da će Pavlov ipak stići za sat do sat i po, pa da ga sačekamo ispred Gradske uprave“, priča Čubrilo.

ATP-ovci u protestu vratili su se i uzalud čekali Pavlova. Do 14 sati. Ali bilo je uzalud.

Dogovorili su se da se u sredu okupe od 7 kod glavne autobuske -  i da je blokiraju. Od toga ih može odgovoriti, samo početak isplate zarađenih para koje im duguju.

 
MarketingNajnovije vesti