Asfaltiranje u Brestovcu Foto: privatna arhiva
Hronika

BANATSKI BRESTOVAC: Krivična prijava protiv direktora i članova nadzornog odbora JKP „Kombrest"

Izvor: 
013info Sre, 30/12/2020 - 10:56Udruženja „Zeleni most" i „Pančevo nije rupa" podnela su 29. decembra Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu krivičnu prijavu protiv direktorke Tatjane Cvetičanin i članova Nadzornog odbora JKP „Kombrest" Miloša Petkovića,Vladimira Nakića i Nenada Minića zbog sumnje da su izvršili krivično delo Nepreduzimanje mere zaštite životne sredine  tokom rehabilitacije puta 27-28. oktobra  u Ponjavičkoj ulici koja pripada  Parku prirode „Ponjavica“ zaštićenom prirodnom dobru  i jedinom parku prirode na teritoriji opštine Pančevo.

- Na samoj parceli gde je Ponjavička ulica, postoji zabeležba zaštite prirodnog dobra od 2014. godine, međutim na osnovu više zakona Republike Srbije za  radove ovakvog tipa su neophodne mere i uslovi zaštite prirode izdati od strane Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, kao i obaveštavanje Upravljača Parka prirode, kako bi mogao motriti na radove, zarad očuvanja stanja samog Parka prirode. Sve ovo je nažalost izostalo od strane upravljača ulicama Banatskog Brestovca, tačnije JKP „Kombrest”. Oni su smatrali da ta ulica treba da se asfaltira kako bi se olakšalo lokalnom stanovništvu prilaz do njihovih domova, ali i to zadovoljstvo stanovništva je izostalo, zbog niza problema koji su se stvorili nakon tokom i nakon završetka radova , kažu iz udruženja.

Udruženja su priložila i dokaze.

- Moramo svi razumeti da je Ponjavica Park prirode i da postoje posebna pravila za nju, kojih se moramo pridržavati ukoliko želimo da njena zaštita opstane i da je unapredimo. Prema njoj se svi moramo odgovorno ophoditi, a posebno javna preduzeća moraju pokazati inicijativu u tome kako bi  Ponjavica opstala, objašnjavaju iz udruženja „Zeleni most" i  „Pančevo nije rupa".

 
MarketingNajnovije vesti