Foto: Screenshot/YT/BC novosti
Hronika

BELA CRKVA: Pretučen novinar Stefan Cvetković

Izvor: 
Danas/Beta/B92 Uto, 10/07/2018 - 06:25

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog meseca nestao pa pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, piše “Danas”.

Njega je, kako je rekao za taj list, metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan zbog pretnji Cvetkoviću.

- Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću sutra održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio, rekao je za Danas Cvetković.

cvetkovic_pretucen_fb.jpg
Cvetković je rekao agenciji Beta da je sedeo sa prijateljima u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi. On je kazao da je potom pokušao da pobegne sa mesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom. Na fotografiji koju je Cvetković objavio na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je iznad levog oka zadobio posekotinu, koja krvari. Agenciji Beta rečeno je u Tužilaštvu u Beloj Crkvi da policija proverava prijavu sa dežurnim tužiocem i prikuplja dokaze o tom događaju. Podsetimo, Stefan Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.


MarketingNajnovije vesti