Zgrada suda u Pančevu
Hronika

Bivši predsednik opštine Alibunar oslobođen optužbe da je zloupotrebio službeni položaj

Pančevo, Sre, 11/12/2019 - 06:22
Vladimir Đoković


Osnovni sud u Pančevu 12. novembra doneo je presudu kojom je okrivljenog Predraga Belića iz Vladimirovca oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oslobađajuža presuda bivšem predsedniku opštine Alibunar je prvostepena i nepravosnažna, a po žalbama će odlučivati Viši sud u Pančevu.

Bivšeg predsednika opštine Alibunar Belića koji je na javnu funkciju došao kao član SNS-a, a zatim ga je SNS isključio i smenio, tužilaštvo je gonilo zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Za delo iz člana 359 stav 1 odnosno “Službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina” – presudom Osnovnog suda u Pančevu Belić je oslobođen.

Tužiaštvo je Belića gonilo zbog navodnih zloupotreba kod nadležnosti predsednika opštine u sprovođenju postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta.

Pred Osnovnim sudom u Pančevu protiv Predraga Belić vodi se i krivični postupak zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.
MarketingNajnovije vesti