Foto: udruzenjekrajisnika.rs
Predsednik Udruženja krajišnika povodom hapšenja našeg sugrađanina

Bosnić: Uhapšeni Graovac žrtva političke gužve koja je stvorena

Pančevo, Čet, 04/08/2016 - 09:01
Vladimir ĐokovićPančevo, 04. Avgust - Vozač cisterne iz Pančeva koji je uhapšen u Hrvatskoj zbog sumnje da je 1992. počinio ratni zločin, a zatim i zadržan u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bekstva je, kako saznajemo, Mladen Graovac.

Predsednik Udruženja krajišnika Mile Bosnić kaže da je Graovac porodičan čovek koji živi u Pančevu, da mu bliža rodbina živi u Srbiji, a da je u Hrvatsku i rodni kraj išao da obiđe dalju rodbinu i imanje koje je tamo ostalo.

„Pa on uma i hrvatsko državljanstvo i više desetina puta je tamo već bio, što privatno, što poslom. Obilazio je i porodično imanje koje tamo imaju. I sad ga odjednom, jer su političke prilike takve, hapse i zatvaraju. Pa valjda su vršili provere i kada su mu davali hrvatski pasoš i kada je prethodno bez problema odlazio tamo. Očigledno da tamo svakoga ko je imao između 18 i 60 godina u vreme Republike Srpske Krajine po nekoj tajnoj optužnici mogu da love i uhapse” – ističe Mile Bosnić, koji je i sam na javnoj optužnici u Hrvatskoj, pa tamo ne ide.

Predsednik Udruženja krajišnika izražava i žaljenje zbog hapšenja i pritvaranja Mladena Graovca.

„On je sad žrtva ove političke gužve koja se stvorila. Nadam se da će se na slobodi naći vrlo brzo” – poručuje Bosnić.

V. Đ.
MarketingNajnovije vesti