Beba Foto: pixabay
Hronika

DEVOJČICA KOJA JE UKRALA BEBU U PANČEVU NEĆE ODGOVARATI: Protiv njenog oca će biti pokrenut postupak

Izvor: 
Kuri/Objektiv Pon, 09/03/2020 - 13:03Devojčica od 12 godina ukrala je u Pančevu bebu od 8 meseci i to iz porodične kuće u kojoj je bila sa roditeljima Ž. Z. i J. N. Mala otmičarka je pronađena u autobusu nakon čega je hitno smeštena u Prihvatilište doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

“Posle potrage koja je trajala nekoliko časova, beba je pronađena zajedno sa detetom od 12 godina u autobusu na jednoj prigradskoj liniji”, kažu iz pančevačkog VJT.

Međutim, maloletna devojčica ne podleže krivičnoj odgovornosti jer je delo izvršila pre navršenih 14 godina i ne podleže krivičnim, niti drugim sankcijama.

"Sa druge strane, u takvim slučajevima se o događaju obaveštava nadležni centar za socijalni rad ‘Solidarnost’ Pančevo radi preduzimanja mera u okviru njihove nadležnosti”, ističu i dodaju da je devojčica posle ovog događaja urgentno smeštena u Prihvatilište Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenik” u Pančevu.

Međutim, protiv njenog oca će biti pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava jer ovo nije prvi put da zanemaruje dete.

“Kako briga o detetu od strane oca kao zakonskog zastupnika ni u ranijem periodu nije bila adekvatna, od strane nadležnog centra za socijalni rad protiv oca će biti pokrenut postupak lišenja roditeljskog prava pred nadležnim sudom, o čemu je ovo tužilaštvo od ranije obavešteno od strane centra za socijalni rad”, poručili su iz VJT u Pančevu.
MarketingNajnovije vesti