Protest dolovačkih paora
Hronika

DOLOVO: Paori (ne) idu na protest u Beogradu

Izvor: 
013info Pet, 25/03/2022 - 15:28Povodom aktuelne situacije u poljoprivredi udruženje „Dolovački paori” sastalo se u sredu, 23. marta, u vezi sa zahtevima podnetim Vladi Srbije, koji se tiču ukidanja zabrane izvoza poljoprivrednih proizoda, mogućnosti dobijanja goriva bez akciza i uvećanja subvencija za poljoprivrednike na 200 evra.

Bilo je reči i o organizovanom odlasku na protest koji će biti održan u utorak, 29. marta, u Beogradu, a prema rečima predsednika udruženja Marka Bojtara članovi nisu zainteresovani za to, pre svega jer se boje, kao i zato što (pojedinci) imaju tehnički neispravne traktore za odlazak u glavni grad, a ima stavova i da bi takav skup dobio politički karakter.

– Protesta će biti, bar koliko obavešten, jer se najavljuju dolasci iz severne Vojvodine, Zrenjanina, Kovačice, pa iz Kraljeva, Kragujevca i mnogih drugih mesta po Srbiji. I mi Dolovci ćemo ipak dati doprinos sa najmanje dva autobobila, koji će se priključiti nekoj od tih kolona u znak podrške zahtevima, pogotovo onom koji se tiče zabrane izvoza. Tu su i zahtevi stočara, koji su opterećeni uvozom mesa i preskupim inputima u proizvodnji hrane, a dolaze i mlekari, pre svega zbog preteranog uzvoza mleka u prahu. Prema mojim saznanjima, odredište je Andrićev venac, gde će ljudi ostati do ispunjenja pomenutih zahteva. Na kraju, nadam se da će protest mirno proteći i bez ikakvih incidenata, kao i da neće biti ubačene neke grupe provakatora, kao i da će policija imati razumevanja za ostvarenje naših težnji – istakao je Bojtar.

 

 
MarketingNajnovije vesti