transparent
Hronika

I Pančevci mirno protestuju ispred Gradske uprave (VIDEO)

Izvor: 
013info Čet, 09/07/2020 - 22:54Šezdesetak Pančevaca večeras mirno protestuje ispred zgrade Gradske uprave. Velika većina njih su mladi i  imaju maske na licu. Ne maske koje im sakrivaju identitet, već maske koje su preporuka lekara kao preventiva od kovida.

Među njima su dva transparenta na kojima piše "#Sedidole Pančevo protiv svakog oblika nasilja" i "AvAv".

Okupljanje je počelo oko 18.30, a mi smo do njih došli oko 20 i pitali ih zašto su tu.

- Ja sam ovde i objavila sam to na svojoj Fejsbuk stranici zato što sam htela da podržim skup u Beogradu. Mislim da je važno da u lokalo pokažemo da smo protiv vladajuće partije, stranke, vlasti i da smo protiv bilo kakvog vida nasilja. Ja sam došla sama, a zatim su došli ovi mladi ljudi. Nismo bili povezani, rekla nam je Nataša koja je prva došla i sela na plato ispred Gradske uprave.

Mladić koji je napravio događaj na Fejsbuku o mirnom protestu rekao je došao da protestuje protiv događaja u Beogradu i čitavoj Srbiji.

- Povodom svih lažnih izjava i statistika koje su date u vezi sa kovidom, protiv policijske brutalnosti koja je po mnogim analitičarima neopravdana, rekao nam je mladić koji nije želeo da se predstavi.

On je pričao i o ideju da se opet uvede policijski čas, objašnjavajući da je narod dva meseca bio zatvoren, a onda je sve ukinuto, održani su izbori i nakon toga je zaraza opet buknula.

- Mi ovde sedimo s masama zato da bi se situacija smirila, da bismo mi nešto uradili. Mogu kod kuće da sedim i da ništa ne uradim, a mogu i ovde da sedim i imam neki uticaj, rekao je on.

 

Sugrađani koji su prolazili su pomalo s čuđenjem gledali ovo događanje, ali bili je i onih koji su upućivali uzvike odobravanja. Posebno je dirljiva bila scena kada je čovek u invalidskim kolicima mladima doneo čokoladu.

Oko 22 kada smo otišli sa platoa, oni su još uvek mirno sedeli

 
MarketingNajnovije vesti