Justicia Foto: pixabay
Hronika

Izvršioci ubistva u Starčevu i posle godinu dana NN - sudi se grupi lica po optužnici za "dogovor o ubistvu"

Izvor: 
013info Uto, 01/02/2022 - 08:21Godinu dana posle lišavanja života Timotija Stojanovića iz Starčeva koji je ranjen iz vatrenog oružja preminuo u pančevačkoj bolnici pred pančevačkim Višim sudom sudi se šestorici zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo dogovor za izvršenje krivičnog dela ubistvo, informisalo je Više javno tužilatvo.

„U vezi sa istim događajem Više javno tužilaštvo u Pančevu sprovodi i istragu protiv dva nepoznata učionioca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, u saizvršilaštvu“, navodi Tužilaštvo.

Navodi se da se NN izvršiocima stavlja na teret da su „kritičnom prilikom sa umišljajem pokušali da liše života više lica tako što su iz pištolja NN marki kalibra 7,65 mm i 9 mm ispalili više hitaca u pravcu grupe lica od kojih je jedan hitac pogodio Timotija Stojanovića i naneo mu smrtonosnu povredu u vidu ustrelne rane u predelu trbušne duplje, od koje je ubrzo preminuo u Opštoj bolnici Pančevo usled iskrvarenja“.

Po optužnici da su počinili krivično delo dogovor o ubistvu sudi se Starčevcima I.S. (rođen 1985), D.K. (1977) i A. P. (1978), Pančevcima V.J. (1989) i D. P. (rođenom 1991). Istom optužnicom, krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu Tužilašvo stavlja na teret I.S.  i D. K.  Jer postoji, kako se navoidi, opravdana sumnja da je I.S. od decembra 2020. Do kraja januara 2021. Prodavao drogu marihuanu malletnom licu i radi prodaje u dvorištu držao 204 grama te droge, dok je D.K. optužen da je posredovao u toj prodaji marihuane. Prema ovoj grupi lica tokom 2021. godine bio je određivan pritvor koji je i ukinut.

Za  Beograđaninu S. K. (1996)  koji je uhapšen polovinom decembra prošle godine a optužnica protiv njega podneta je 24. januara, javno tužilštvo zatražio je spajanje optužnog predloga zbog krivičnog dela dogovor za izvršenje ubistva. To lice nalazi se u pritvoru koji je sud odredio.  

.Tužilatvo navodi da se i dalje preduzimaju mere i radnje kako bi se identifikovala za sada NN lica koja se smatraju izvršiocima ubistva Starčevca Timotija Stojanovića.

 
MarketingNajnovije vesti