Poklane životinje Foto: privatna arhiva
Hronika

JABUKA: Zaklane ovce i koze u Tamiškoj ulici

Izvor: 
013info Pet, 23/04/2021 - 09:45

Pre nekoliko dana u Jabuci se desio krvavi pir, kada je u toku noći nastradalo desetak domaćih životinja iz tora u posedu porodice Žilevski, nastanjene u Tamiškoj ulici, koja se nalazi tik uz reku.

Prema njihovim rečima, te kobne noći psi su progrizli inače veoma čvrstu žičanu ogradu, koju su im stručnjaci i preporučili za ovakvu namenu. Jedna od članica pomenutog domaćinstva – Ljepa Žilevski – kaže da je na mestu pokolja njena snaha jasno videla dva poveća psa – crnog i žutog, kao i da su bili agresivni.

 

Žičana ograda
Foto: privatna arhiva
zica.jpg

 

– Ne zna se koliko ih je bilo prilikom pokolja, ali su zaklali osam koza i ovaca, a trenutno je na umoru još jedna životinja, dok se samo jedno jagnje uspešno oporavlja. Slučaj je prijavljen, pa je ubrzo na lice mesta izašla komunalna policija i evidentirala štetu, kaže Ljepa.

Iako bi ovi Jabučani trebalo da očekuju nekakvu nadoknadu od države, to im neće mnogo umanjiti tugu koju osećaju prema svirepo usmrćenim domaćim životinjama, što se ponajviše odnosi na najmlađe članove ove šestočlane porodice.

Zaklana životinja
Foto: privatna arhiva
koza_zaklana.jpg

 


MarketingNajnovije vesti