Oznaka poreske uprave
Hronika

JUŽNI BANAT: U 2020. godini Poreska uprava zatvorila 4 pekare i 9 ugostiteljskih objekata - zbog fiskalnih računa i neprijavljenih radnika

Pančevo, Pon, 05/10/2020 - 11:56
Aleksandar StojkovićOvih dana mogli smo da vidimo da su u našem gradu od strane Poreske uprave zatvoreni pojedini lokali.  Poreska uprava potvrdila je da je od početka 2020. godine sprovela 44 kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i radnopravnog statusa zaposlenih u pekarskim radnjama i ugostiteljskim objektima na teritoriji Grada Pančeva i Južnog Banata.

"Kod poreskih obveznika koji su kontrolisani, utvrđene su nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa i angažovanja neprijavljenih radnika. Izrečene su mere privremenog zatvaranja objekata, a protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima", navodi se u odgovoru na interesovanje 013info.rs.

Od toga sprovedena je kontrola 21 pekarske radnje, a zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa, privremeno je zatvoreno četiri objekta. Poreska uprava navodi da su podnete i prekršajne prijave protiv odgovornih lica pred nadležnim prekršajnim sudovima.

"Sprovedene su i 23 kontrole ugostiteljskih objekta. Privremeno je zatvoreno 9 objekata zbog utvrđenih nepravilnosti i to u dva objekta zbog angažovanja neprijavljenih radnika i u sedam objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa.Protiv odgovornih lica podnete su prekršajne prijave pred nadležnim prekršajnim sudovima", navodi se u odgovoru Poreske uprave.

 
MarketingNajnovije vesti