Justicia Foto: pixabay
Hronika

KOVAČICA: Osumnjičeni za lažne potvrde o vakcinaciji danas pred tužiocem

Izvor: 
Tanjug Pet, 04/02/2022 - 12:23U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas će biti saslušani direktor Doma zdravlja "Kovačica" P.V. i ostali osumnjičeni za prodaju i kupovinu potvrda o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije.

Nakon saslušanj biće poznato da li će i za koja lica tužilaštvo tražiti određivanje pritvora, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pored P. V. koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem, juče su pripadnici MUP-a uhapsili i zaposlene u Domu zdravlja - administrativnog radnika na poslovima tehničke i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije kovid-19 M.R, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i S.S. - referenta za zaštitu od požara, kao i S.D.

S.S. i S.D. osumnjičeni su za krivična dela trgovina trgovina uticajem u pomaganju.

Pet uhapšenih osoba M.D, M.S, M.A, G.S. i G.N. terete se zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer su za 300 evra kupovali potvrde o vakcinaciji, a da vakcini nisu primili.

Sumnja se da je P.V, koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. i S.S, koji su pronalazili zainteresovania lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda.
MarketingNajnovije vesti