Foto: Pixabay
Hronika

KOVAČICA: Uhapšen direktor Doma zdravlja i još osam osoba. Za 300 evra po osobi izdavali lažne potvrde o kovid vakcinaciji

Izvor: 
013info Čet, 03/02/2022 - 12:53Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile krivično delo falsifikovanje isprave.

Uhapšeni su P. V. (1963),  odgovorno lice Doma zdravlja „Kovačica“, S. S. (1989) zaposlen u DZ i D. S. (1969) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (1977) zaposlena u DZ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (1974), S. M. (1996), A. M.  (2002), S. G. (1958) i N. G. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je P. V., kome su pomogli S. S. i  D. S., fizičkim licima D. M., S. M.,  A. M., S. G.,  N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.

Zatim je , kako se sumnja, P. V. naložio M. R.  da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine“ kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju  kovid pasoše, objašnjavaju iz MUP Srbije.

- Navedenim licima je određeno zadržavanje zbog osnova sumnje da je P.V., direktor Doma zdravlja  "Kovačica", koristeći svoj službeni položaj omogućio M.D., M.S., M.A., G.S. i G.N., da dobiju potvrdu o vakcinaciji, bez sprovedene vakcinacije, u čemu su mu pomogli M.R. kao administrativni radnik u Domu zdravlja "Kovačica" na poslovima tehničke  i administrativne pomoći pri vakcinaciji tokom pandemije Kovid 19 i S.S., zaposleni u Domu zdravlja "Kovačica" na poslovima referenta za zaštitu od požara, koji su pronalazili zainteresovania lica za dobijanje ovakvih neistinitih potvrda, rečeno je za portal 013info iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Iz ovog tužilaštva dodaju da će sva zadržana lica  biti saslušana na okolnosti krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, od strane zamenika javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

 

 
MarketingNajnovije vesti