Foto: pixabay
Hronika

KOVIN: Noćas se ponovo zapalila deponija

Izvor: 
RTS Sre, 09/06/2021 - 11:10Noćas oko tri sata posle ponoći deponija u Kovinu ponovo se zapalila, a snimci požara uznemirili su građane.

Pre tri meseca RTS je izveštavao o velikom požaru koji je izbio na deponiji u Kovinu. Požar je tada ugašen, naloženo je zatvaranje deponije, ali je, čini se, ovog puta situacija još gora.

Tokom noći na deponiji je ponovo izbio požar, a na snimku koji je dostavljen našoj redakciji vidi se kako otpad bukti a vatra se širi.

Građani koji žive na samo dvadesetak metara od deponije uplašeni i zabrinuti zbog mogućih posledica.

Delom grada koji se nalazi u blizini deponije tokom prepodneva se širi oblak dima, a meštani se žale i na smrad.

Podsetimo, početkom marta kada je izbio požar, o čemu je RTS obavestio javnost, nadležne komunalne službe počele su da đubre odvoze na regionalnu deponiju u Pančevu, kako je i predviđeno planom o upravljanju otpadom iz 2018. godine, objavljenom u Službenom glasniku.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović tada je naložila da se deponija zatvori i za ovaj problem nađe dugoročno rešenje.

Kako su nam rekli građani koji žive u blizini deponije, otpad jedno vreme jeste bio odvožen u Pančevo, ali je posle nekoliko nedelja ponovo počeo da se odlaže na gradsku deponiju.  
MarketingNajnovije vesti