Hronika

KRIJUMČARENJE: Pančevački buvljak kao izgovor za robu bez dokumentacije

Izvor: 
Tanjug Pet, 28/08/2015 - 08:52U poslednjih par dana, carinici su sprečili dva pokušaja krijumčarenja robe za koju su krijumčari tvrdili da su je nabavili na pančevačkom buvljaku.

Prvi slučaj je otkriven je u ponedeljak zahvaljujući dubinskoj kontroli na autoputu, kod naplatne rampe Niš, kada su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja zaustavili "pežo 307" vranjskih registarskih oznaka koji se kretao iz pravca Beograda ka Nišu, saopštila je Uprava carina, a prenosi Tanjug.

Navodi se da se, između ostalog, u automobilu nalazila velika količina razne robe - dosta posuđa, odeće, školskih rančeva, dečjih kišobrana, unutrašnjih guma za bicikl, brijača, kutija za ribolovački pribor, šatori.

Vozač automobila je bio kineski državljanin, star 35 godina koji je  je carinicima rekao da je robu nabavio na buvljaku i da za deo te robe ne poseduje nikakvu dokumentaciju. Roba je privremeno zadržana.

Drugi slučaj se dogodio na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je kontrolom prtljaga jednog srpskog državljanina (45), koji se uputio u Malme, otkriveno 80 pari patika i 25 kompleta trenerki. 

Putnik je opremu spakovao u prtljag, a kada su ga carinici pregledali, on je rekao da su to pokloni za familiju i da je robu kupio na pančevačkom buljaku.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti