Zgrada suda u Pančevu
Hronika

Mediji: Otac pretukao novorođenče u Vršcu; beba preminula posle 40 dana borbe

Izvor: 
Telegraf/B92 Uto, 11/08/2020 - 15:09Beba iz Vršca stara svega dva i po meseca, preminula je u petak na Institutu za majku i dete nakon što ju jeotac T. M. tukao, pišu mediji.

Majka je sa muškom bebom došla na Institut 25. juna, kada je slučaj nasilja u porodici i prijavljen nadležnim institucijama, piše Telegraf.

"Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan posle toga, 26. juna, određen pritvor", kažu iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i naglašavajući da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Tek rođena beba, dugo se, čak mesec i po dana, borila sa nanetim povredama, sve do 7. avgusta, kada je, nažalost, preminula.

Vršačko osnovno tužilaštvo je odmah posle smrti deteta izdalo naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dečaka.

Slučaj je pripao Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nebojša Živković, rekao je da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, te da će obdukcija pokazati koji je tačan uzrok smrti.

"Lekari su održavali bebu u životu, ali je ona nažalost preminula. Ocu je određen pritvor, a naložena je obdukcija. Sada čekamo obdukcione rezultate, posle čega će pritvoreni biti saslušan", navodi Živković.

 
MarketingNajnovije vesti