Zgrada suda u Pančevu
Hronika

Ministarstvo prosvete i tužilaštvo o novom slučaju vršnjačkog nasilja u Pančevu

Izvor: 
RTS/013info Sre, 16/10/2019 - 17:27Novi slučaj vršnjačkog nasilja, u kome su akteri devojke, dogodio se Pančevu u subotu uveče. Nasilje je prijavljeno MUP-u, potvrđeno je RTS-u. Incident se, kako je navelo ministarstvo prosvete, dogodio van školskog dvorišta i u toku neradnog dana.

MUP je o tome obavestio Više javno tužilaštvo u Pančevu.

„Više javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o događaju od 12. 10. 2019. godine oko 22 ćasa u Pančevu koji je predmet Vašeg interesovanja. Kako se radi o predistražnom postupklu, izdat je nalog policiji da se identifikuju lica koja su napala maloletnu oštećenu kojom prillikom je utvrđeno da se radi o maloletnicima te se dalje radnje i mere policije preduzimaju u pravcu utvrđivanja  postojanja krivičnog dela nasilničko ponašanje", odgovoreno je  Iz Višeg javnog tužilalštva u Pančevu napitanje portala 013info o ovom slučaju.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da je obavešteno o tome, ali da škola ne snosi odgovornost jer se incident dogodio van školskog dvorišta i u toku neradnog dana.

U saopštenju se navodi da ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržava kolege koje preduzimaju neophodne aktivnosti kada je reč o zaštiti dece i učenika od nasilja, čak i kada se nasilja ne događa u vreme nastave i realizacije drugih školskih aktivnosti. 
MarketingNajnovije vesti