Suđenje za korupciju u pančevačkoj rafineriji

Nevolje sa dokazima pred sudom u Pančevu

Izvor: 
Politika Uto, 22/03/2016 - 22:42Autor: Aleksandra Petrović

Izvor: Politika

Sva je prilika da nedostatak prevodioca za pandžapski jezik za optuženog Džagdžita Singa nije i jedini problem suđenja za korupciju u pančevačkoj rafineriji, koje se vodi pred Višim sudom u Pančevu. Okrivljeni ni juče nisu uspeli da iznesu svoje odbrane jer se još polemiše o zakonitosti predloženih dolaza.

– Tužilaštvo hoće da poturi kao dokaz sporazum o priznanju krivice koji je, u dogovoru sa NIS-om, zaključilo sa Nenadom Veljkovićem, a on je zauzvrat dobio posao u NIS-u. Njegovo priznanje nema nikakav kredibilitet i on bi trebalo da sedi na prvom mestu na optuženičkoj klupi – rekao je advokat Batan Radosavljević, branilac optuženog Stanislava Kislicina, ruskog državljanina, koji je bio direktor Direkcije za planiranje, ekonomiku i kontrolu bloka „Prerada” u pančevačkoj rafineriji.

Optuženima se na teret stavlja korupcija od više stotina hiljada evra, u vezi sa tenderom na kome je firma „BMR grup” iz Šapca dobila posao izvođenja građevinskih radova u bloku „Prerada” koja posluje u okviru Naftne industrije Srbije a. d. Novi Sad.

Celokupan tekst možete pročitati na sajtu Politike.
MarketingNajnovije vesti