Banatsko Novo Selo protest Foto: privatna arhiva
Hronika

Novoseljani se okupili ispred Mesne zajednice - spremni da blokiraju asfaltiranje ulica

Pančevo, Čet, 01/10/2020 - 21:53
Vladimir ĐokovićMeštani više ulica u Banatskom Novom Selu večeras su se okupili ispred Mesne zajednice gde su iskazali revolt zbog planiranog asfaltiranja više ulica u širini od 4,2 metra što je daleko manje od ranije projektovanih pet metara širine.

Ulice Banatskog Novog Sela pripremaju se za asfaltiranje u okviru realizacije javno privatnog partnerstva, prvi asfalt očekuje se već u subotu u ulici Bratstva Jedinstva, a pripremaju se ulice JNA, Crepajska, Žarka Zrenjanina i one u Železničkom naselju a meštani su šokirani jer je postalo jasno da će širina asfalta za dvosmerni saobraćaj biti ispod svakog standarda – oko 4,2 metra.

Stanovnik ulice Žarka Zrenjanina Zdravko Đurić kaže da je standardni minimum širine za ulice pet metara i da je neprihvatljivo da širina asfalta bude manja.

„Neprihvatljivo je to smanjenje na 4,2 metra širine. Dogovorili smo se da takve radove stopiramo. Ako su rešili tako da rade – bolje da ne rade. To je zamazivanje očiju a ne dobro urađen posao. Prave nas budalama.  Ogorčeni smo i revoltirani, ako širina ne bude najmanje pet metara blokiraćemo radove taman ostali bez asfalta“, rekao je on za 013info.

Skupu ispred mesne zajednice prisustvovao je i presednik saveta mesne vlasti Nedeljko Topić. Okupljeni su očekivali i nekog iz gradske vlast koji bi pokušao da objasni otkud sada uže ulice. Topić je najavio da će takvog sagovornika obezbediti za novi skup, najavljena za petak uveče.

Bivša narodna poslanica, gradska odbornica i članica Saveta MZ Gordana Topić koja je i sama učestvovala na skupu nezadovoljnih meštana pokušala je da posle skupa uđe na sednicu Saveta koja se održavala u Mesnoj zajednici.

„Nedeljko Topić nije dopustio da prisustvujemo sednici što je presedan. Tražila sam da to tamo uvedu u zapisnik i da nam ga dostave. Mi imamo pravo da prisustvujemo kao meštani, to je do sada uvek tako bilo. Pitamo se šta to oni kriju? Šta to nije trebalo da čujemo od ono što pričaju?“, rekla je Gordana Topić.

Na večerašnjem skupu okupilo se više od 50 meštana, koliko će biti radoznalih i zaintresovanih da dođu u petak i saslušaju predstavnika gradske vlast, tek će se videti.

Javno privatno partnerstvo realizuje se  i u više drugih sela na teritoriji Grada Pančeva, da li će tamo prvi put asfaltirane ulice biti dovoljne širine da mogu da se mimođu dva veća vozila, ili radne mašine u ovom poljoprivrednom kraju ostaje da se vidi.

 
MarketingNajnovije vesti