Saobraćajna policija Foto: MUP Srbije
Hronika

Od danas pojačana kontrola brzine na putevima u Srbiji, patrole će snimati i bez zaustavljanja vozača

Izvor: 
013info Pon, 08/08/2022 - 09:40Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

 

Iz MUP su istakli da će saobraćajna policija svakog dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

„Napominjemo i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i naglašava da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije“, naglašeno je u saopštenju.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

 
 
 
 MarketingNajnovije vesti