Foto: fb
Hronika

PANČEVAČKO TUŽILAŠTVO O PROMISTU: Prikupljeni dokazi ukazali da nema mesta krivičnom gonjenju

Pančevo, Sub, 08/06/2019 - 07:40
Vladimir ĐokovićPovodom odluke Osnovnog suda da na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu obustavi krivični postupak protiv N.P. i G.K odgovornih lica preduzeća "Promist" zatražili smo više informacija u tužilaštvu.
 
„Obaveštavamo vas da je povodom optužnog predloga OJT Pančevo protiv N.P. I G.K., odgovornih lica preduzeća  "Promist" DOO iz Novog Sada zbog krivičnog dela unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlganje i skladištenje opasnih materija  Osnovni sud u Pančevu doneo rešnje o obustavi postupka usled odustanka javnog tužioca, a iz razloga što su prikupljeni dokazi tokom krivičnog postupka ukazali na to da nema mesta krivičnom gonjenju ovih lica za navedeno krivično delo", navodi se u informaciji koju je tužilaštvo poslalo portalu 013info.rs
 

Postupak je pokrenut krivičnom prijavom gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine pošto je utvrđeno da Promist lageruje velike količine veštačkog đubriva u objektima i pod otvorenim nebom a na lokaciji nekadašnje Staklare.
MarketingNajnovije vesti