Novi zatvor Pančevo
Hronika

PANČEVO: Dvojica optuženih osuđena na po godinu dana zatvora zbog iznude, Tužilaštvo se žalilo

Izvor: 
013info Pet, 04/03/2022 - 13:28Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je žalbu na presudu Osnovnog suda u Pančevu prema kojoj su N.M. i M.M. osuđeni na po godinu dana zatvora zbog krivičnog dela iznude u pokušaju.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je tražilo kaznu zatvora od po 4 godine zbog postojanja opravdane sumnje da su N.M. i M.M. izvršili krivično delo iznuda u pokušaju, jer su nanosili udarce i vršili nasilje nad D.P. oduzevši mu putničko motorno vozilo sa ličnim dokumentima.

Tužilaštvo navodi das u oni nakon toga od istog potraživali novčani iznos kako bi mu vratili putničko motorno vozilo.

Osnovni sud u Pančevu u presudi od 28. januara ove godine je okrivljene oglasio krivim zbog krivičnog dela iznuda u pokušaju i osudio obojicu okrivljenih (svakog ponaosob) na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, rečeno je za 013info u ovom Sudu.

Kako optuženima nije izrečena kazna zatvora koju je Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu predložilo u podnetoj optužnici, protiv navedene presude je podneta žalba zbog odluke o krivičnoj sankciji.

Na presudu, kako je navedeno u odgovoru Osnovnog suda našoj redakciji, do danas nije zaprimljena žalba branioca osuđenih.

 
MarketingNajnovije vesti