Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Komarci sa virusom Zapadnog Nila otkriveni na devet lokacija

Pančevo, Uto, 07/08/2018 - 10:01
Aleksandar StojkovićBrojnost komaraca je iznad vrednosti kritične za tretman na 13 od 22 lokacije, dok su komarci, koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni na devet monitoring mesta u Pančevu okolini, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju od 2. avgusta. Iz Sekretarijata za ekologiju Pančeva naređeno je suzbijanje odraslih komaraca koje će se izvršiti danas, 7. avgusta.

Brojnost kućnih komaraca je kritična na monitoring mestima: SC na Misi, Fabrika stakla, Valjevska ulica, Brodoremont, Vojlovica, Starčevo, Omoljica, Rit ispod mosta, Jabuka, Glogonj, Kačarevo, Pančevo-Nadel i Kudeljarski nasip.

Komarci koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni su na sledećim lokacijama: SC na Misi, Ivanovo, Fabrika stakla, Brodoremont, Vojlovica, Banatski Brestovac, Starčevo, Naselje Karaula i Glogonj.

Retke larve kućnih komaraca pronađene su samo u delu kanala kod parka u centru Jabuke.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju je preporučio suzbijanje odraslih formi komaracaa hladnim i toplim zamagljivanjem uređajima sa zemljle, a kako smo već napisali, iz gradskog Sekretarijata za ekologiju su ovakvu meru i naredili.
MarketingNajnovije vesti