Hronika

PANČEVO: Odgovorno lice iz NIS Srbija - tehnološki sektor Pančevo saslušano, pa pušteno da se brani sa slobode

Izvor: 
Vladimir Đoković/Aleksandar Stojković Pon, 26/11/2018 - 16:39Danas je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije saopšteno da su zbog sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, pripadnici tog ministarstva uhapsili G.S. (1969) odgovorno lice jedne službe u preduzeću „NIS Srbija -tehnološki sektor Pančevo“. Kako je potvrdila Jelena Samuilov, portparolka Osnovnog tužilaštva, lice je saslušano u tužilaštvu u petak, 23. novembra, a zatim pušteno da se brani sa slobode.
 
U toku su dokazne radnje u ovom slučaju.
 
G. S.  se tereti da je, zloupotrebom svog ovlašćenja, u toku 2017. godine inicirao prodaju 322,8 tona opasnog otpada – iskorišćenih katalizatora, preduzeću iz Karlovčića za iznos od 183.073 dinara.
 
Na taj način je, kako se sumnja, omogućio da opasan otpad dođe u posed preduzeća koje nema odobrenje za skladištenje opasnog otpada.
 
Inače, deo opasnog otpada je u Karlovčiću, opština Pećinci prerađen u neopasan, deo prodat, a deo vraćen.MarketingNajnovije vesti