Zgrada suda u Pančevu
Hronika

PANČEVO: Određen pritvor osumnjičenom za napad na službeno lice i nošenje automatske puške

Izvor: 
013info Pet, 15/01/2021 - 14:59Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv lica S.A. (1978) iz okoline Pančeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 13.01.2021. godine oko 17,30 časova, u Jabuci i Pančevu, u putničkom vozilu kojim je upravljao, neovlašćeno držao i nosio vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima i to jednu automatsku pušku kalibra 7,62 mm sa dva pripadajuća okvira u kojima se nalazilo 60 komada metaka kalibra 7,62 mm, nakon čega je na nadvožnjaku na Jabučkom putu zaustavljen u koloni vozila prilikom kontrole saobraćajne policije kada je naglo ubrzao vožnju i nastavio kretanje iako mu je od strane policijskih službenika dato naređenje da zaustavi vozilo, kada je kroz otvoren prozor vozila izbacio torbu u kojoj se nalazilo oružje i municija, saopšteno je iz tužilaštva.

Takođe, osumnjičenom se stavlja na teret da je prilikom bekstva sa lica mesta vozilom kojim je upravljao najpre udario u službeno vozilo policije, a potom i u policijskog službenika PU Pančevo koji mu je rukom izdao naredbu da zaustavi vozilo na koju se osumnjičeni oglušio, usled čega je policijski službenik zadobio lake telesne povrede.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu koji je po nalogu ovog tužilaštva prethodno zadržan u trajanju do 48 časova, njemu je, na predlog tužilaštva, određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu „jer postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, imajući u vidu da se radi o ranije osuđivanom lIcu".       

      

 
MarketingNajnovije vesti