Grana
Hronika

PANČEVO: Ogromna grana pukla i pala na Korzo FOTO

Izvor: 
013info Pet, 01/07/2022 - 14:14Ogromna grana odlomila se oko 13.45 sa stabla košćele na pančevačkom Korzou pala na ograđeni deo gradilišta imeđu Brazilijera i Trešnjice.

Na sreću niko nije povređen.

Očevici ovog događaja su nam rekli da su samo par minuta pre ovog incidenta dve osobe prošle tuda i ušle u lokal. Imali su sreće.

Građani su nam kazali da se začulo pucketanje i nakon toga ova velika grana se uz tresak srušila. Sreća te nije pala na drugu stranu kojom prolaze ljudi.

Grana je zakačila i polomila i granu na drvetu prekoputa.

Kako smo uspeli da saznamo, radnici Zelenila će u najkraćem roku ukloniti palu granu. Kako su nam čitaoci javili i ilustrovali fotografijama nešto posle 14 sati počelo je uklanjanje.

Ove košćele stare su više od 50 godina.

- Na popularnom Korzou, u Ulici Vojvode Živojina Mišića oko 13:15 došlo je do lomljenja jedve velike remene grane drveta koprivić. Kao što se vidi na preseku, nakon uklanjanja grane, unutra je bila centralna trulež koja spolja nije mogla da se vidi, jer je grana bila potpuno olistala. Uzrok lomljenja grane jesu i visoke temperature. I stabla kao i sva živa bića reaguju na ekstremne temperature, kako na niske tako i visoke. Kombinacija truleži u grani i visoka temperatura uzrokovali su njen pad. Pošto je grana izuzetno velikih dimenzija, protezala se do drveta s druge strane ulice i zakačila je jednu granu s druge strane i polomila i nju. Ovaj potez je i gradilište, radnici su ovde čitav dan, na sreću nije bilo radnika ispod samog koprivića na kojem se odlomila grana tako da nije bilo povređenih. JKP “Zelenilo” će narednih dana da izvrši pregled stabala zajedno sa nadležnim institucijama i utvrditi da li je potrebno ukloniti još neku granu. Videćemo kakvo je stanje, izjavila je Ženja Marinković, pejzažni arhitekta iz JKP “Zelenila” za prorežimske medije.

 

Grana
grana_3.jpg

Grana
grana_1.jpg

Uklanjanje granja
viber_image_2022-07-01_15-22-36-111.jpg

 
MarketingNajnovije vesti