Apoteka Pančevo
Hronika

PANČEVO: Optužnicu za Apoteku Viši sud vratio na dopunu Višem javnom tužilaštvu

Izvor: 
013info Čet, 21/01/2021 - 15:14Viši sud u Pančevu vratio je na dopunu optužni predlog koji je Više javno tužilaštvo podnelo zbog zloupotreba u Apoteci Pančevo, saznaje portal 013info.rs u tom sudu. 
 
Veće Višeg suda takvu odluku donelo je polovinom januara, a radi se optužnici koju je Više tužilaštvo sudu podnelo u novembru mesecu. 
 
Optužnicom je inače tužilaštvo obuhvatilo 4 lica kojima se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja kojim je gradska Apoteka Pančevo oštećena za 13,2 miliona dinara.
 
Ona je je obuhvatila inkriminišuće radnje iz perioda od 2012. do 2015. godine.
 
Optužnicom se terete B. M. kao tadašnja direktorka Apoteke i D.S.  kao pomoćnik direktora za ekonomske poslove te gradske zdravstvene ustanove jer su, kako se navodi, “prekoračenjem ovlašćenja i iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavili sebi i drugim fizičkim i pravnim licima imovinsku korist u ukupnom iznosu od 13.234.417 dinara” a za taj iznos oštećena je Apoteka Pančevo. 
 
Tužilaštvo je kao pomagače optužnicom obuhvatilo “oca okrivljenog D.S. – okrivljenog LJ. S. kao vlasnika i direktora privrednog društva DOO “Interpo” iz Požarevca, i okrivljenog M. A. kao direktora privrednog društva DOO “Ars tonus” iz Beograda.
 MarketingNajnovije vesti