Sud Pančevo
Hronika

PANČEVO: Osnovno tužilaštvo podnelo optužnicu protiv četvoro zbog opasnog otpada

Pančevo, Uto, 04/12/2018 - 13:36
Vladimir ĐokovićKako nam je potvrđeno iz Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu polovinom septembra podneta je optužnici protiv četiri lica koja su osumnjičena da su počinila krivično delo Unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Optužnicom su obuhvaćena odgovorna lica “Beotoka”, “Metal – cinkare” i “Mesoprometa” kao i radnik “Beotoka” koja su hapšena i bila u pritvoru početkom jula meseca. Tada su sumnjičeni da su u prostoru “Mesoprometa” u Pančevu na nedozvoljeni način odlagali opasni otpad.

Unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija naziv je krivičnog dela koje čini onaj “ko protivno propisima unese u Srbiju radioaktivne ili druge opasne materije ili opasne otpatke, ili ko prevozi, prerađuje, odlaže, sakuplja ili skladišti takve materije ili otpatke” kao i onaj “kKo zloupotrebom svog službenog položaja ili ovlašćenja dozvoli ili omogući da se u Srbiju unesu materije ili otpatci, ili omogući da se takve materije ili otpatci prevoze, prerađuju, odlažu, sakupljaju ili skladište”.

Kako smo saznali u Osnovnom javnom tužilaštvu predlogom optužnice obuhvaćeni su Zoran Tančića, Mirsad Draganović, Svetlana Bogdanov i Stevan Pjevac.
MarketingNajnovije vesti