Požar u parku prirode Ponjavica Foto: Zelenilo
Hronika

PANČEVO: Poljočuvari podneli više desetina prijava zbog paljenja njiva

Pančevo, Uto, 16/10/2018 - 14:04
Vladimir ĐokovićGradonačelnik Pančeva Saša Pavlov nazvao je u najmanju ruku neodgovornim lica koja pale strinjiku njivama. Apelovao je da se to ne radi i napomenuo kako je reč o kršenju zakona o zaštiti od požara. On je odao priznanje vatrogasnim jedinicama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su uprkos teškoj situaciji ovog vikenda dobro reagovali i sprečili teže posledice ovog neprimerenog ponašanja.

Pavlov je naglasio da su gradske poljočuvarske službe podnele više desetina prijava protiv počinilaca ovih dela. Iskazao je očekivanje da će, ukoliko su prijave dobro fundirane, i počinioci biti adekvatno  procesuirani.

Protekli vikend, ocenio je Pavlov, zbog vatre koja se pojavila na više mesta gotovo istovremeno ali i zbog košave koja je duvala bio je posebno komplikovan za odbranu imovine kojoj su požari u ataru zapretili. Intervencijama vatrogasaca teže posledice po imovinu građana kao i za šume su sprečene.

Pavlov je bio u dilemi da li ljude koji pale strnjiku da nazove poljoprivrednicima jer svaki poljoprivrednik zna da se na ovaj način degradira njiva. Svejedno da li je privatna ili državna.
MarketingNajnovije vesti