Miša Sekulić
Hronika

PANČEVO: Predsednik Udruženja „Pančevo nije rupa" pozvao na borbu protiv skladištenja amonijum-nitrata

Izvor: 
013info Pon, 01/02/2021 - 18:34


Predsednik udruženja „Pančevo nije rupa“ Miša Sekulić pozvao je dana na ujedinjenje građana, udruženja i gradskih institucija i priključivanje istih borbi da Promist ne skladišti u Staklari amonijum nitrat i druge opasne materije koje mogu da doprinesu da se Bejrutski scenario dogodi u Pančevu.

Sekulić navodi da bi posledice čak bile i gore zbog, kako kaže, veće količine amonijum nitrata od one koja je bila u Bejrutu, a koja je navedena u projektu. 

 - Apsolutno svi Pančevci moraju biti jedinstveni u ovoj borbi nezavisno od toga da li i kojoj političkoj opciji pripadaju, gde su zaposleni, u kom naselju žive, kako su nacionalno i verski opredeljeni  jer će posledice biti iste za svakog Pančevca ukoliko se dogodi akcident. U slučaju, ne daj Bože, akcidenta - grada Pančeva kao i njegovih građana neće biti! Žalosno je što se u rešenju Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine ne spominje mogućnost akcidenta odnosno možemo protumačiti da akcident nije moguć što apsolutno nije tačno, sramotno je što se donose ovakva rešenja od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine ne mareći za građane Pančeva. Jedini koji imaju pravo na takvu odluku su građani Pančeva jer ukoliko se akcident desi nas, građane Pančeva, neće biti, dok će donosioci takvih odluka kao što je Nemanja Erceg i dalje sedeti u svojim foteljama u Novom Sadu, tvrdi Sekulić.

Sekulić navodi da su žalbe na rešenje Pokrajinskog sekretarijata pored udruženja „Pančevo nije rupa“ podneli i udruženje „Zeleni most“, podneli i građani kojima su pomagali prilikom sastvaljanja žalbi, kao i druga udurženja.

- Čak je Pokrajinski sekretarijat privremeno  onemogućio podnošenje  žalbi sve dok nismo objavili poziv na broj za uplatu takse zbog podnošenja žalbe, jer nisu nigde napisali koji je poziv na broj prilikom uplaćivanja takse za podnošenje žalbe.Pravo da podnesu žalbu imaju udruženja i građani kojima je dostavljeno rešenje zbog prethodno datih mišljenja i primedbi povodom prenamene Staklare koji su isti podneli pre donošenja gorepomenutog rešenja,  svi ostali koji podnesu žalbu će biti izloženi bespotrebnom trošku jer njihove žalbe neče biti uzete u razmatranje. Pozivam građane, udruženja, gradske institucije da se ujedinimo u ovoj borbi, da ostavimo eventualne lićne animozitete po strani i da zajedno pobedimo jer ukoliko se desi akcident posledice će biti za sve iste odnosno niko od nas neće postojati kao ni naš grad u kojem živimo, a verujem da niko od nas ne želi da rizikuje život zbog nečijeg profita, kao Pančevac bih poručio preduzeću „Promist“ moj život je važniji od tvog profita, kaže Sekulić.

 
MarketingNajnovije vesti