Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Pritvor za četvoro uhapšenih

Pančevo, Pet, 13/07/2018 - 13:29
Vladimir Đoković 

Osnovni sud u Pančevu odlučio je u četvrtak da četvoro osumnjičenih da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija zadrži u pritvoru do 30 dana.

Za srpske državljane Z.T. (1961.), S.B. (1964.) i S.V. (1970.) pritvor je određen kako bi se sprečio uticaj jer svedoci nisu aslušani, dok je za državljanina Slovenije M.D. (1966.) pored sprečavanja uticaja na svedoka pritvor određen kako bi se isključila mogućnost bekstva.Osumnjičeni na ovakvu odluku suda imaju pravo žalbe.

Osnovno tužilaštvo protiv ovih lica vodi postupak po stavu 1 ovog krivičnog dela u kome je navedeno da “ko protivno propisima unese u Srbiju radioaktivne ili druge opasne materije ili opasne otpatke, ili ko prevozi, prerađuje, odlaže, sakuplja ili skladišti takve materije ili otpatke, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.”

Kako je objavljeno pre dva dana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsili su M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava ''METAL-CINKARA'' d.o.o. iz Inđije, ''BEOTOK'' d.o.o. iz Pančeva i ''MESOPROMET'' d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privredom društvu ''BEOTOK'', zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Pančevo, sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva ''MESOPROMET'', izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo ''BEOTOK-a'', a koja je dopremljena iz preduzeća ''METAL-CINKARA''.
MarketingNajnovije vesti