Novi zatvor Pančevo
Hronika

PANČEVO: Sud odredio pritvor za huligane uhapšene u akciji "Svetionik 2"

Izvor: 
013info Pet, 08/07/2022 - 15:15Osnovni sud u Pančevu je prema D.A., N.S., Đ.G., M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli ponoviti krivično delo ili izvršiti drugo krivično delo.

Prema D.A., N.S., Đ.J.,N.K.,M.A. kojima se stavlja na teret krivično delo nasilničko ponašanje, sud je odredio pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će učiniti krivično delo kojim prete.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je prethodno podnelo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Pančevu predlog za određivanje pritvora protiv pripadnika navijačke grupe Partizan, „Južni front“, uhapšenih u akciji Svetionik 2, i to D.A., N.S., Đ.G., M.Š., Đ.J., M.A., N.K..

Podsetimo, Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa Policijskom upravom u Pančevu i Žandarmerijom u akciji „Svetionik 2“, koja je izvedena u cilju sprečavanja sukoba navijačkih grupa, uhapsila pripadnike navijačke grupe Partizan, „Južni front“, Đ.G, D.A, N.S, M.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti dana 17/18.06.2022.godine na štetu policijskih službenika PI Pančevo i D.A, N.S,Đ.J, N.K, M.A. zbog postojanja osnovane sumnje da su dana 2/3.07.2022.godine izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu radnika obezbeđenja ugostiteljskog objekta „Magic“ u Pančevu.

Po nalogu zamenice OJT Pančevo određeno je zadržavanje do 48 časova Đ.G, D.A, N.S, M.Š, Đ.J. i N.K., i isti će uz krivičnu prijavu biti privedeni i saslušani u svojstvu osumnjičenih.

 
MarketingNajnovije vesti