Hronika

PANČEVO: Tužilaštvo predlaže pet godina zatvora za vlasnika pasa koji su teško povredili ženu u Marka Kulića

Izvor: 
013info Čet, 03/02/2022 - 18:48Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je juče, 2. februara, Osnovnom sudu u Pančevu podnelo optužni predlog protiv vlaslika pasa koji su početkom godine teško povredili ženu u ulici Marka Kulića u Pančevu.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, protiv vlasnika pasa Lj.D. je podnet optužni predlog zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, a takođe je predloženo da se okrivljenom pritvor, gde se trenutno nalazi, produži do završetka glavnog pretresa.

Tužilaštvo je zatražilo i da ga sud osudi na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara.

U obrazloženju OJT stoji da je Lj.D. u svom dvorišnom stanu u ulici Marka Kulića br. 32 držao svoja dva psa rase Pit bul terijer i suprotno propisima iste pse, koji su svrstani u kategoriju „opasan pas“, nije držao u prostoru odnosno objektu iz koga psi ne mogu pobeći, niti je sa njima prošao obuku i proveru stepena socijalizacije, niti ih je vakcinisao.

On je, kako je objašnjeno, 5. januara ove godine u alkoholisanom stanju izašao iz stana, a pse ostavio same i bez nadzora u svom stanu koji nije zaključao, te su psi izašli u dvorište navedene kuće.

“U ajnforu su napali V.J. iz Pančeva koja je išla ka svom stanu i zadali joj veliki broj veoma intenzivnih ujeda od kojih je V.J. pala i pokušavala da izađe na ulicu dozivajući u pomoć”, navodi se u saopštenju I dodaje da su je psi sve vreme napadali i ujedali i da su prestali tek kada je došao njihov vlasnik, okrivljeni Lj.D. i odvojio ih od nje.

Tom prilikom je V.J, kako je 013info prethodno izveštavao, zadobila teške telesne povrede opasne po život u predelu desne i leve ruke.

Prema saznanjima 013info, ovo nije prvi put da su psi tog vlasnika izazivali incidente.

 
MarketingNajnovije vesti