Petrohemija požar Foto: N. M.
Hronika

PANČEVO: Tužilaštvo preduzelo radnje da se utvrdi uzrok požara u Petrohemiji

Izvor: 
013info Čet, 16/09/2021 - 10:02


Povodom dva akcidenta – požara većeg od 3. septembra u HIP Petrohemiji na fabrici Etilen i manjeg na cevovodu od Rafinerije do dunavskog pristana koji se dogodio 31. avgusta Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu očekuje izveštaje.

“U pogledu dogđaja od 3. septembra  kad je došlo do požara u HIP "Petrohemiji" Pančevo, vas obaveštavamo da je dežurni tužilac obavešten o događaju, nakon čega su peduzete radnje u cilju utvrđivanja uzroka požara i svih drugih okolnosti pod kojim je požar nastao, nakon čega će biti dostavljen izveštaj tužilaštvu koje će potom preduzeti mere iz svoje nadležnosti i utvrditi da li postoje lementi nekog krivičnog dela. Izveštaj povodom ovog događaja još nije dostavljen ovom tužilaštvu”, odgovorilo je Osnovno javno tužilaštvo na interesovanje za Petrohemiju.

Za vatru na cevovodu iz Rafinerije Tužilaštvo je saopštilo sledeće:

“U pogledu događaj od 31.08.2021. godine i požara na cevovodu koji povezuje RNP sa njihovim pristanom na Dunavu još uvek nije dostavljen izveštaj tužilaštvu, a nakon dostavljanja istog tužilaštvo će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.”

 
MarketingNajnovije vesti