Sud Pančevo
Hronika

PANČEVO: Uhapšen zbog arsenala - brani se sa slobode

Izvor: 
013info Uto, 21/01/2020 - 09:26Više javno tužilaštvo u Pančevu sprovodi istragu protiv tridesetšestogodišnjeg M. K. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičenom se stavlja na teret da je 15. januara u Pančevu u kući u kojoj neprijavljeno boravi držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i njihovih delova, za čije držanje nije imao dozvolu nadležnog organa", navodi se u informaciji za 013info.rs.

Tužilaštvo je krajem prošle nedelje uhapšenog M.K. koji je prijavljen u Beograd, a neprijavljeno boravi u Pančevu, saslušalo i predložilo sudiji Višeg suda da mu odredi pritvor - imajući u vidu da mu se stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina " a način izvršenja je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka ako bi se našao na slobodi".

Viši sud u Pančevu ovakav predlog tužilaštva je odbio pa se M. K. u nastavku istrage brani sa slobode a ne iz pritvora.

Tužilaštvo je najavilo da će pribaviti dopunsko balističko veštačenje municije te odrediti neuropshijatrijsko veštačenje uračunljivosti osumnjičenog.

Kako je MUP objavio 16. januara, policija je prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog u Pančevu, kao i poslovnog prostora koji je koristio u Beogradu pronašla i zaplenila mašinu za punjenje municije, poluautomatsku i lovačku pušku, pištolj, kao i 6.853 metka različitog kalibra, saopštio je MUP.

Takođe, policija je zaplenila i veću količinu baruta, zrna, čaura i inicijalnih kapisli.
MarketingNajnovije vesti