Novi zatvor Pančevo
Hronika

PANČEVO: Uhapšen zbog šverca 766 kg marihuane - ostaje u pritvoru

Izvor: 
013info Uto, 10/03/2020 - 19:34Paraćinac I. L. (1987.) koji je sa 766 kilograma marihuane 4. marta uhapšen na graničnom prelazu Vatina je pod istragom Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Posle hapšenja i saslušanja Tužilaštvo je za Paraćinca predložilo pritvor što je sudija za prethodni postupak Višeg suda prihvatio jer okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi osumnjičeni ometao postupak  uticanjem na svedoka, kao i jer bi mogao ponoviti krivično delo, odnosno jer mu se na teret stavlja delo za koje je zaprećen zatvor preko 10 godina. Način na koje je delo učinjeno uznemirilo je javnost, pa je i do jedan od okolnosti za određivanje pritvora.

Pritvoreni Paraćinac prevozio je drogu u Rumuniju, a zaplenjena količina marihuane bila je u 30 većih i 13 manjih paketa u specijalnom bunkeru vozila. U novčaniku prilikom hapšenja pronađena mu je opojna droga kokain, navodi Tužilaštvo, u količini od 0,33 grama
MarketingNajnovije vesti