Photo: Flickr/JAVIER DEVILMAN

 
Hronika

PANČEVO: Uslovna osuda za pucnjavu ispred teretane na Kotežu 2

Pančevo, Sub, 18/01/2020 - 07:47
Vladimir Đoković


Osnovni sud u Pančevu doneo je presudu kojom je Z.S. (rođen 1963) iz Pančeva oglašen krivim za dva krivična dela počinjena početkom juna tokom dana ispred teretane na Kotežu 2. Kako je portalu 013info rečeno Osnovni sud je 13. decembra prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Osnovno javno tužilaštvo postiglo sa Z.S. pa je za krivična dela nanošenje lake telesne povrede i nedozvoljenog nošenja oružja njemu izrečena uslovna osuda.

Preciznije, za ova krivična dela osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i 8 meseci koju neće izdržavati ako u roku od 3,5 godine ne izvrši novo krivično delo.

Sporazum tužilaštva i sada osuđenog Z. S. bez odluke Osnovnog suda ne bi mogao da bude važeći, a od suda potvrđeni sporazum dve strane u stvari znači da su obe strane odustale od mogućnosti da se žale na sudsku odluku.

Z.S. je odmah posle pucanja ispred teretane kada su ispaljena dva metka uhapšen, izvesno vreme je proveo u pritvoru, a zatim u kućnom pritvoru.

Više javno tužilaštvo na početku vodilo je istragu protiv Z.S.  za pokušaj ubistva, ali je kasnije u ovom činu prepoznato krivično delo nanošenja lake telesne povrede što je gonilo Osnovno javno tužilaštvo i na kraju zaključilo sporazum o priznanju krivice.
MarketingNajnovije vesti