autobusi
Hronika

PANČEVO: Više od pola vozača ATP-a što na odmoru što na bolovanju. Sutra razgovor sa gradonačelnikom?

Izvor: 
013info Pon, 02/09/2019 - 15:30ATP je danas krenuo po pojačanom redu vožnje prilagođenom početku školske godine, ali je već posle par sati odlučeno da se od sutra vozi po "redu vožnje za nedelju" - dakle osiromašenom po broju polazaka.
 
Ovaj gradski prevoznik ima na broju nešto više od 120 vozača, a većina njih potpisala je polovinom avgusta zahtev da im se plate povećaju na 70.000 dinara ili od 2. septembra neće voziti.
 
Predstavnik kolega vozača Jovo Jović kaže da je trenutno što na bolovanjima što na godišnjim odmorima u ATP-u - 65 vozača autobusa. Dakle više od polovine. 
 
"Tokom dana imali smo razgovore sa direktorom Bojanom Bojanićem i rukovodstvom ATP-a. Nikakvu konkretnu ponudu nisu imali. Na pitanje da li imaju para za veće plate odgovor je bio da nemaju", kaže Jović.
Gradski prevoz je funkcija lokalne samouprave, odnosno Grada Pančeva, koji je i osnivač ATP-a. Kako nezvanično saznajemo sastanak sa predstavnicima vozača ATP-a sutra će imati gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.
 
Zbog manjka vozača više linija 4 i 6 gradskog prevoza danas nisu funkcionisale, linije 14 i 2 - bile su na dva sata, gradska linija 3 - išla je na sat vremena, kao i autobusi ka Banatskom Novom Selu i Kačarevu, a u tom intervalu autobusi išli i Banatskom Brestovcu i Ivanovu - saopšteno je iz ATP-a.
 
 MarketingNajnovije vesti