Justicia Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Za mesec dana 200 procesuiranih zbog prekršaja mera vanrednog stanja - izrečene kazne od ukupno 9,5 miliona dinara

Izvor: 
013info Pet, 17/04/2020 - 10:00

Za mesec dana koliko je prošlo od uvođenja vanrednog stanja  zbog kršenja Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja Prekršajni sud u Pančevu procesuirao je više od 200 ljudi I izrekao novčane kazne u ukupnoj vrednosti od oko 9,5 miliona dinara.

Kako smo saznali od portparola suda – sudije Sandre Medaković među procesuiranima je je bilo 54 lica starijih od 65 godina, a svaka deseta od ukupnog broja  - bila je žena.

A bilo je I nekoliko pojedinaca koji su više puta za ovih mesec dana učinili isti prekršaj.

Nadležnost ovog suda obuhvata pored grada Pančeva I opštine Kovin, Kovačicu, Opovo I Alibunar.

Najčešća kazna bila je 50.000 dinara, a radi se o kaznama koje neće biti odmah naplaćene jer rokovi za žalbe na prvostepene odluke teku od ukidanja vanrednog stanja.

“Odmah se privode u sud, saslušavaju se I sude, a naplata kazne tek posle ukidanja vanrednog stanja I isteka roka za žalbu, koji je sada zaustavljen”, kaže ona.

Da su od početka uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije u Prekršajnom sudu u Pančevu uvedene sve mere prevencije I zaštite kako zaposlenih tako I stranaka kaže predsednica ovog suda Ljiljana Košutić.

Ona kaže da deo zaposlenih radi od kuće, da su obezbedjene maske I rukavice kako za zaposlene tako I za stranke u sudu, odnosno da  je prostorija u kojoj se sudi sada kod samo ulaska u sudsku zgradu – kako bi se smanjio rizik.

Predsednica suda dodaje da je od JKP HIgijene obezbedjena kompletna dezinfekcija prostora oko zgrada I same zgrade što se obavlja dva puta nedeljno.

 
MarketingNajnovije vesti