Zatvor Foto: pixabay
Hronika

PANČEVO: Zbog ubistva u Starčevu tužilaštvo zatražilo pritvor za četiri lica, za još dva se traga

Izvor: 
013info Ned, 31/01/2021 - 11:35Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv V.J. (1989) iz Starčeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju, protiv I.S. (1985.), D.K. (1977) i A.P. (1978) svi iz Starčeva i još dva lica koja se nalaze u bekstvu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo dogovor za izvršenje krivičnog dela u saizvršilaštvu, a protiv I.S. i zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su se dana 26. i 27.01.2021. godine u Starčevu dogovorili da izvrše krivično delo ubistvo a da je osumnjičeni V.J. podstrekao drugog na izvršenje navedenog krivičnog dela, što je za posledicu imalo lišenje života oštećenog T.S. (1997) iz Starčeva dana 27.01.2021. godine u večernjim časovima usled povrede u vidu ustrelne rane u predelu trbušne duplje nastale dejstvom vatrenog oružja.

 

Takođe, osumnjičenom I.S. se stavlja na teret da je dana 28.01.2021. godine u svojoj kući Starčevu držao radi dalje prodaje oko 204 grama opojne droge marihuane koja se nalazila u ukupno 4 paketa, koja je droga pronađena prilikom pretresa stana od strane policije.

 

Nakon saslušanja osumnjičenih V.J. i I.S. u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu koji su po nalogu tužilaštva zajedno sa osumnjičenima D.K. i A.P. prethodno zadržani u trajanju do 48 časova, stavljen je predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu da se istima odredi pritvor, zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koje treba saslušati tokom istrage, a u odnosu na V.J. i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo kao i zbog činjenice da se istom stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

 
MarketingNajnovije vesti