Pančevo, snimak s robne kuće
Hronika

PAVLOV: U toku dana brojevi telefona za pomoć najstarijima u Pančevu

Izvor: 
Tanjug Pon, 16/03/2020 - 14:35

U Pančevu je danas održan Gradski štab za vanredne situacije u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa, a gradonačelnik Saša Pavlov apelovao je na najstarije građane da ne izlaze iz svojih kuća i najavio da će u toku dana dobiti i brojeve telefona za volontere koji će za njihove potrebe nabavljati hranu, lekove i sve drugo što im je potrebno.

Pavlov je za RTV Pančevo kazao da je vanredno stanje uvedeno kako bi se disciplinovali građani i sprovele mere koje su uvedene radi zaštite najstarijeg stanovništva koje je najugroženije korona virusom.

"Molim naše sugrađane da ostanu kod svojih kuća, da smanje kontakte na minimum. U toku dana će dobiti brojeve telefona za volontere i ostale aktiviste da za njihove potrebe nabave sve što im je neophodno od svakodnevnih životnih namirnica, lekova i svega onoga što je potrebno", kazao je Pavlov.

Podsetio je da već imaju brojeve telefona zdravstvenih ustanova nadležnih da daju podatke o samom virusu korona i najavio da će dobiti i kontakte svojih izabranih lekara, te će biti u mogućnosti da se čuju iz svojih kuća sa njima.

Apelovao je na najstarije da izbegavaju odlaske u zdravstvene ustanove kada god je to moguće jer je, kako je rekao, jedan od ciljeva uvođenja vanrednog stanja zaštita našeg zdravstvenog sistema i medicinskih kapaciteta.

Što se tiče lokalnih mera koje će Grad Pančevo uvesti, građani će biti detaljno obavešteni u toku dana, a Pavlov kaže da je prva odluka vezana za rad ugostiteljskih objekata koji je ograničen na radno vreme od 8 do 18.00 časova.

Ističe da će i u tom periodu biti sprovođena kontrola broja okupljenih, što je već propisano na nivou cele zemlje na maksimum 50 osoba u jednom zatvorenom prostoru.

Kada je u pitanju javni prevoz u Pančevu, Pavlov kaže da će preći na nedeljni režim rada, a da je sada i odlukom propisano da se svakoga jutra dezinfikuju autobusi.

Pavlov navodi i da je dogovoren rad Narodne kuhinje, odnosno deljenje tih objekata kako bi se smanjio broj okupljanja.

Istakao je da je i dalje jedina ustanova koja je nadležna za informacije u vezi virusa korona Zavod za javno zdravlje u Pančevu.

Zamolio je da se panika svede na minimalne nivoe, da se ne slušaju različite informacije sa društvenih mreža, odnosno neproverene informacije.

"Nemojte da stvarate lažne zalihe, svega ima i što se tiče opreme, dezinfekcionih sredstava, hrane. Ima svega i imaće i dalje", apelovao je Pavlov na sugrađane.

Ističe da neće biti ni neosnovanog rasta cena i pozvao je one koji tako nešto primete da odmah prijave nadležnim organima.
MarketingNajnovije vesti