Hronika

Potvrđena optužnica za ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića

Izvor: 
Tanjug Pon, 18/07/2016 - 20:03Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv sedmorice osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila 2013. i ubistvo Miloša Vidakovića, 2. jula iste godine u Budvi, saopšteno je danas iz tog suda.

Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara "Sailor" u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe.

Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

Šaranoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako se navodi u saopštenju, po oceni krivičnog veća, dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljena lica preduzela radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Miloš Vidaković je ubijen 2. jula 2013. godine u kafiću „Sejlor” u Budvi. Njega je, prema pisanju medija, ubio nepoznati muškarac tako što mu je  prišao s leđa i ispred stotinak gostiju ispalio u njega tri hica iz pištolja.

 

Izvor: Tanjug
MarketingNajnovije vesti