Zatvor Foto: pixabay
Hronika

Rukovodilac iz pančevačkog zatvora ostaje u pritvoru

Izvor: 
Kurir Čet, 31/03/2022 - 10:44Sudija za prethodni postupak, na predlog zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredio je pritvor do 30 dana B. H, zaposlenom u Kazneno-popravnom zavodu Pančevo, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj i izvršio krivično delo trgovina uticajem, piše Kurir.

Podsetimo, na teret mu se stavlja da je od 16. juna do 21. septembra prošle godine zloupotrebio položaj tako što je u svojstvu zaposlenog na rukovodećem mestu u zatvoru Pančevo, omogućio pritvoreniku N. P. da u više navrata da telefonira iz njegove kancelarije, bez saglasnosti i dozvole suda. Takođe, na teret mu se stavlja i da je od majke pritvorenika tražio da mu da 5000 evra kako bi posredovao da se njenom sinu omogući ostanak u tom zatvoru, nakon pravosnažnosti presude.

- Prilikom saslušanja, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret - potvrđeno je iz tužilaštva. Kako Kurir saznaje, on je tvrdio da nikakav nezakonit kontakt sa pritvorenikom nije imao.
MarketingNajnovije vesti