brzinomer
Hronika

STARČEVO/OMOLJICA: Novo upozorenje bahatim vozačima - instalirani solarni uređaji koji opominju one koji prekoračuju brzinu

Izvor: 
013info Ned, 18/07/2021 - 19:44Mnogi žitelji Starčeva i Omoljice već godinama negoduju zbog vozača koji kroz pomenuta naseljena mesta prekomerno gaze papučicu za gas.

Zbog takvog ponašanja nesavesnih pojedinaca bilo je raznih nezgoda, čak i nesrećnih slučajeva, pa su građani kontinuirano tražili od  nadležnih da nešto preduzmu u cilju veće vezvefnosti. Ponešto je i rešeno postavljanjem "ležećih policajaca", ali ni to nije bilo dugog veka kada je reč o starčevačkom potezu "Lolinica", budući da su tamo pomenuti usporivači brzine izazivali dilataciju tla i ugrožavali tenelje okolnih kuća, pa su iz tog razloga kasnije i uklonjeni.

Ipak, pre nekoliko dana postavljeni su moderni uređaji na solarni pogon koji upozoravaju vozače o prekoračenju brzine. Njihov zvaničan naziv je saobraćajni znak sa izmenjenom signalizacijom, čija je montaža (i odabir mesta) u  nadležnosti saobraćajnog odeljenja Policijske uprave Pančevo, koje je ovom prilikom, pored "Lolinice", pomenuti solarni signalitzator instaliralo i na ulasku u Omoljicu (iz smera Starčeva).

 
MarketingNajnovije vesti